Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2024. Február 10. 12:01, szombat | Helyi
Forrás: MTI, Kép Ilusztráció

Felújították Nyergesújfalu művelődési központját

Felújították Nyergesújfalu művelődési központját

Teljeskörűen felújították a Komárom-Esztergom vármegyei Nyergesújfalu művelődési központját, az 1943-ban emelt épület újjáépítése két és fél milliárd forintból valósult meg az önkormányzat költségvetéséből.

Mihelik Magdolna (Fidesz-KDNP) tájékoztatása szerint az épületben háromszáz férőhelyes színházterem, felnőtt- és gyermekkönyvtár, zene- és próbatermek, valamint klubtermek kaptak helyet.
Az 1900 négyzetméteres művelődési központban kicserélték a nyílászárókat, a padlót, a falburkolatokat, a szellőzőrendszert és a hőközpontot, elvégezték az azbesztmentesítést. Szigetelték a ház falát, liftet szereltek be és a tetőre napelemet telepítettek.
A nyergesújfalui Ady Endre Művelődési Házat és Könyvtárat 1943-ban építették az egykori Viscosa gyár munkásainak, 1994-ig az üzem szakszervezete tartotta fenn. Különleges megoldása az íves alaprajz, a ház a Duna felé domborodó árkádos homlokzattal áll egy park közepén. A kultúrházi szárnyat 1963-ban moziteremmel egészítették ki.
Az intézmény fénykorát a 70-es években élte, majd 2011-ben állagromlás és a gazdaságtalan üzemeltetés miatt bezárták, később a tetőt felújították, így az épület szerkezetileg jó állapotban maradt fenn.
Felújítása után ismét művelődési központként működhet.

Kovács Cs.Tibor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:26, péntek | Helyi

LETARTÓZTATTÁK A KIFOSZTÓKAT

Ketten elterelték a sértett figyelmét, harmadik társuk pedig elvette a pénztárcáját és a telefonját. A komáromi rendőrök kihallgatták a gyanúsítottakat.

2024. Március 17. 07:01, vasárnap | Helyi

Gazdit keres

Vakon vágyik minden érintésre és szeretetre a mentett komáromi csodakutyus, Fifi

2024. Március 09. 06:32, szombat | Helyi

Letartóztatták

Nem bírta abbahagyni a lopást, csak a rács állíthatta meg

2024. Március 01. 17:53, péntek | Helyi

Márciusban is rengeteg programmal vár a két Komárom

A két testvérváros eseményekben gazdag februárt tudhat maga mögött. A programkavalkád márciusban is folytatódik a Duna mindkét partján.