Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Március 01. 17:53, péntek | Helyi
Forrás: KEMMA

Márciusban is rengeteg programmal vár a két Komárom

Márciusban is rengeteg programmal vár a két Komárom

A két testvérváros eseményekben gazdag februárt tudhat maga mögött. A programkavalkád márciusban is folytatódik a Duna mindkét partján.

Februárban a családi macidélutánok és télűző rendezvények mellett a Duna jobb partján járt például Szulák Andrea énekesnő, színésznő, a túlsó oldalon pedig Zacher Gábor toxikológus, főorvos tartott előadást, koncertet adott az Ismerős Arcok is.

Délen elindult a Komáromi Kaláka, az első foglalkozáson horgolhattak a résztvevők, északon csokiműhelybe várták a gyerekeket és szüleiket. Márciusban is hasznosan tölthetik a szabadidejüket a komáromi családok.

Az imént említett Komáromi Kalákában szombaton 9 órától, a Generációk Házában kokárdákat horgolhatnak a foglalkozás résztvevői. Pénteken Herold Ferenc Hortenzia kézikönyvét is bemutatják a Mozaik Könyvesboltban.

Jövő hét végén a hölgyeket több helyszínen, több programmal várják, Észak-Komáromban például Kovács Koppány, Derzsi György, Sasvári Sándor és Vadkerti Imre lép fel, illetve Kamarás Iván önálló esttel érkezik.

Március 10-én délen, a Közösségi Házban várja egykori zenészeit, táncosait és az érdeklődőket a 15+1 éves Újhold régi zene- és tánc együttes. Március 15–17. között a Monostori erődben ismét megtartják a Nagy Kokárda Napokat. A szőnyi Petőfi Sándor Művelődési Házban március 22-án rendezik a hagyományos borversenyt.

Márciusban a sport és a túrázás kedvelőit is megszólítják
Észak-Komáromban újra sok ismert sportoló és előadó megfordul, március elsején például pódiumbeszélgetésre várnak két olimpiai bajnokot, Nagy Tímea párbajtőrvívót és Faragó Tamás vízilabdázót. Március 23-án Geszti Péter és koncertet ad, Váczi Eszterrel közös műsorral jelentkeznek.

Március 23-án, vezetett túra keretében újra megtekinthető lesz a koppánymonostori Szent Pál-sziget, amelyet sokan Komárom egyik természeti csodájaként emlegetnek.

Kovács Cs.Tibor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:26, péntek | Helyi

LETARTÓZTATTÁK A KIFOSZTÓKAT

Ketten elterelték a sértett figyelmét, harmadik társuk pedig elvette a pénztárcáját és a telefonját. A komáromi rendőrök kihallgatták a gyanúsítottakat.

2024. Március 17. 07:01, vasárnap | Helyi

Gazdit keres

Vakon vágyik minden érintésre és szeretetre a mentett komáromi csodakutyus, Fifi

2024. Március 09. 06:32, szombat | Helyi

Letartóztatták

Nem bírta abbahagyni a lopást, csak a rács állíthatta meg

2024. Február 25. 14:46, vasárnap | Helyi

Kigyulladt két autó Komáromban

Tűzoltók és rendőrök vonultak ki Komáromba, az ipari parkban található Bánki Donát utcába pénteken, a késő esti órákban. Kigyulladt két autó az egyik parkolóban.