Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Március 17. 07:01, vasárnap | Helyi
Forrás: KEMMA,

Gazdit keres

Gazdit keres

Vakon vágyik minden érintésre és szeretetre a mentett komáromi csodakutyus, Fifi

Fifi története nem a legboldogabb sztori, ami egy négylábúval történhet, de az állatvédők megmentették. A vak kutya most szerető gazdit és családot keres.

A Rex Komáromi Állatvédő Egyesület nem mindennapi történetet osztott meg Fifiről, a vakon született négylábúról. Bár örök sötétségben éli életét, annál nagyobb szeretet ad, már csak az álomgazdijára lenne szükség, aki felé ki tudja ezt mutatni.

A vak kutya története szívfájdító, annál biztosan jobb gazdát érdemel, mint akinél eddigi életét töltötte.

Fifire egy természetvédelmi területen bukkantak rá, ekkor kérték az állatvédők segítségét, akik azonnal cselekedtek is. Sajnos nem volt benne chip. Az állatorvosnál derült ki, hogy vele született vaksága van. A menhelyre került, ahol készült egy eredeti gazdikereső poszt. Pár napra rá jelentkezett is Fifi gazdája. Azt hihetnénk, hogy ezzel happy end is lett a történet vége, de nem.

A vak kutya életét az állatvédők mentették meg
A kutya gazdája hamarosan újra jelentkezett az állatvédőknél, hogy Fifi nincs jól, ő nem tud rajta segíteni, elaltatja, mert nem tudja állatorvoshoz vinni. Kiderült, hogy egy csúnya bőrbetegség alakult ki nála. A rexesek nem hagyták annyiban a dolgot. A Tatai Civil Állatvédők segítségével meggyógyították a vak kutyust. Itt ismét azt gondolhatnánk, hogy már minden jóra fordult, de most sem.

Az állatvédők Fifi gyógyulása után még tartották a kapcsolatot a gazdával, de érezték, a négylábúnak talán nem kéne hazatérnie. A gazda utoljára annyit mondott, hazavihetik neki, legfeljebb bezárja a disznóólba. Így végül Fifi maradt a menhelyen.

A tünemény vak kutya már 3 éve él a menhelyen. Már túl van az ivartalanításon. Hámmal gyakorolnak vele sétálni. Mint írták, rettentően hálás és kedves négylábú. Vakságából fakadóan a hallása és a szaglása kiváló. Fifi már megszokta a menhelyi légkört, minden kedves érintésért sóvárog. Most egy szereteő és gondoskodó gazdira lenne szüksége, akit nem zavar a fogyatékossága.

Kovács Cs.Tibor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:26, péntek | Helyi

LETARTÓZTATTÁK A KIFOSZTÓKAT

Ketten elterelték a sértett figyelmét, harmadik társuk pedig elvette a pénztárcáját és a telefonját. A komáromi rendőrök kihallgatták a gyanúsítottakat.

2024. Március 09. 06:32, szombat | Helyi

Letartóztatták

Nem bírta abbahagyni a lopást, csak a rács állíthatta meg

2024. Március 01. 17:53, péntek | Helyi

Márciusban is rengeteg programmal vár a két Komárom

A két testvérváros eseményekben gazdag februárt tudhat maga mögött. A programkavalkád márciusban is folytatódik a Duna mindkét partján.

2024. Február 25. 14:46, vasárnap | Helyi

Kigyulladt két autó Komáromban

Tűzoltók és rendőrök vonultak ki Komáromba, az ipari parkban található Bánki Donát utcába pénteken, a késő esti órákban. Kigyulladt két autó az egyik parkolóban.