Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2011. November 10. 14:14, csütörtök | Külföld
Forrás: Orientpress.hu

Török földrengés: hét halott, száz eltűnt

Török földrengés: hét halott, száz eltűnt

Ismét rengett a föld Kelet-Törökországban, ahol három hete 600 ember vesztett életét egy 7,2-es erősségű földrengéskor.

Ezúttal legalább heten haltak meg, száz embert pedig keresnek, miután az összeomlott házak maguk alá temették a korábbi romok eltakarításán dolgozó munkásokat is.

Száz embert keresnek a romok alatt a kelet-törökországi Van településen, ahol szerda este újra rengett a föld, alig három héttel a 600 halálos áldozatot követelő 7,2-es erősségű földrengés után. A most mért 5,6-os rengés nyomán legalább heten meghaltak a pusztításban, amelynek során 25 ház összedőlt, köztük egy hatszintes szálloda – írja a Népszabadság online a BBC-re hivatkozva. Utóbbiban jelentős számban újságírók és azok a munkások tartózkodtak, akik a korábbi tragédia során keletkezett romok eltakarításán dolgoztak. A térségben – ahol már fagyos éjszakákkal beköszöntött a tél – jelenleg is ezrek laknak sátorban, miután három hete elvesztették otthonaikat.

Az újabb romok alól 23 embert sikerült kimenekíteni, a kutatások főként a szállónál folynak, hiszen itt tartózkodott a legtöbb ember, emellett még két épület romjai alatt lehetnek túlélők és áldozatok, miután a többi ház a korábbi tragédia miatt már üresen állt. A hírek szerint többen sms-t küldtek telefonjaikról a romok alól.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.