Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. Február 04. 09:54, péntek | Belföld
Forrás: mti - fotók: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán: az energiarendszer fenntartása az orosz gázzal lehetséges

Orbán: az energiarendszer fenntartása az orosz gázzal lehetséges

Az energiarendszer fenntartása az orosz gázzal lehetséges - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában,

hozzátéve: a külgazdasági és külügyminiszter tizenöt évre állapodott meg Moszkvával évi 4,5 milliárd köbméternyi gáz szállításában, amelyet további 1 milliárddal növelne Magyarország, ez majdnem eljutott a megállapodásig, azonban még egyeztetést igényel.

Elmondta azt is, hogy Magyarország jól halad abba az irányba, hogy 2030-ra - Európában elsőként - az ország számára szükséges energiamennyiség legfeljebb 10 százalékát állítsa elő fosszilis forrásokból.

A kormányfő kijelentette: Magyarország már most is klímabajnok, az élmezőnyben van a kibocsátáscsökkentésben, a jövőben pedig a Paks II. beruházás és a már jelenleg is jó ütemben haladó naperőműfejlesztés hozzásegíti majd az energiafüggetlenség megteremtéséhez.

Magyarország jégtörő lehet Oroszország és a Nyugat között

Magyarország jégtörő lehet Oroszország és a Nyugat között - mondta Orbán Viktor.
A kormányfő a keddi, Vlagyimir Putyin orosz elnöknél tett látogatását úgy értékelte: Magyarország NATO- és uniós tag, ugyanakkor jó kapcsolatra törekszik Oroszországgal, ezzel a magyar modellel teljesen eltér a legtöbb uniós országtól.



Mindez jól működik "jegesedéskor" - fogalmazott, vagyis a jelenlegihez hasonló konfliktushelyzetben, ezért is jellemezte utazását békemisszióként.

Rámutatott: az ő, Putyinnal történt találkozója után hamarosan a német kancellár, valamint a francia elnök is Moszkvába látogat.

Itt olyan dolgok történnek, amelyre minden magyar büszke lehet

Egy sikertörténet Magyarország - jelentette ki a miniszterelnök.
A kormányfő az idei eredményeket sorolva elmondta: 20 százalékkal emelkedik a minimálbér, a kormány - történelmi elégtételként - visszaadja a 13. havi nyugdíjat, a 25 év alattiak az idei évtől nem fizetnek személyi jövedelemadót, a gyermeket nevelők pedig visszakapják a tavaly befizetett adójukat.

"Itt olyan dolgok történnek, amelyre minden magyar büszke lehet" - fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve: az átlagos magyar ember látja, hogy összességében mindenki minden évben egy lépést tehet előre.

Mindezek önmagukban is cáfolják azt, amit a baloldal mond - hangsúlyozta. Bosszantó, ha eközben külföldi újságírók "a magyar haverjaikra hivatkozva" szamárságokat írnak, de politikai jelentősége ennek nincs - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során