Hírek
2012. Május 29. 14:01, kedd |
Belföld
Forrás: OrientPress
Népszerű gyümölcsök védik bőrünket napozás alatt

Lehet, hogy meglepő, de sok hétköznapi étel védelmet nyújt a bőrre káros napsugaraktól. Ez az SPF fényvédő faktor az élelmiszerek tekintetében az antioxidánsok jelenlétének köszönhetően található meg - írja a Fox News.
Amikor sok növényi eredetű antioxidánst fogyasztunk, azok megvédik a szervezetünk sejtjeit, beleértve a bőrsejteket is. Éppen ezért csökkentik az UVA és UVB sugárzás okozta bőrkárosodást. Nézzük, melyek a legjobb fényvédő ételek!
Ilyen a piros, sárga vagy éppen narancs színű paprika. A bennük lévő antioxidánsok A vitamint juttatnak a szervezetbe, és megvédik a bőrsejteket azáltal, hogy meggátolják a bőrsejteket körülvevő vékony lipid rétegek elpusztulását.
Az érett paradicsom vagy a görögdinnye piros színét is a természetes likopin antioxidáns adja, s ez a kedvelt zöldség is védi a napnak kitett bőrsejteket a károsodástól.
Az antioxidánssal teli zöld tea sokféle ismert jótékony hatása mellett szintén védelmet nyújt a napsugarak okozta károsodástól.
OrientPress Hírügynökség
Ezek érdekelhetnek még
2025. Szeptember 06. 09:15, szombat | Belföld
Szijjártó Péter: Magyarország azért vásárol orosz kőolajat, mert nincs más lehetősége
Magyarország azért vásárol nyíltan orosz kőolajat, mert nincsen más lehetősége, míg más európai országok azért vásárolnak titokban, kerülőúton orosz kőolajat, mert az olcsóbb
2025. Szeptember 06. 09:14, szombat | Belföld
Szalay-Bobrovniczky Kristóf: az Adaptive Hussars 2025 gyakorlat demonstrálja azt a képességet, ahová a honvédség eljutott
2025. Szeptember 05. 07:59, péntek | Belföld
Szijjártó Péter elutasította lengyel kollégája, Radoslaw Sikorski újabb bírálatát
A magyar külügyminiszter szerint nem \"játszik más csapatban\"!