Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2011. Augusztus 21. 07:13, vasárnap | Külföld
Forrás: HírTV

„Nem úgy tűnik, mintha érdekelné, milyen szörnyűségeket tett”

„Nem úgy tűnik, mintha érdekelné, milyen szörnyűségeket tett”

Továbbra is magánzárkában marad a norvégiai kettős merénylet elkövetője, aki az oslói bíróságon embertelen fogva tartási körülményekre panaszkodott.

Második bírósági meghallgatásán vett részt a norvégiai kettős merénylet elkövetője. Anders Behring Breivik két hónapos előzetes letartóztatásából eredetileg négy hetet töltött volna a többi rabtól elszigetelve, most azonban az oslói törvényszék úgy határozott, hogy ezt a hátralévő négy hétre is meghosszabbítja. A 77 ember haláláért felelős férfi hiába panaszkodott a szerinte embertelen fogva tartási körülmények miatt.

Breivik meghallgatásán csak saját magáról beszélt, a megbánásnak a legkisebb jelét sem mutatta. Sigurd Klomsaet, az áldozatok családjának ügyvédje úgy fogalmazott: „Ez egy nagyon különleges ügy, és egy nagyon különleges személy. Nem úgy tűnik, mintha érdekelné, milyen szörnyűségeket tett az emberekkel.”

Az Utoya szigeti lövöldözés egyik túlélője szerint mindenkinek jobb lenne, ha a merénylő nem kapna több médiafigyelmet, támadásaival ugyanis éppen ezt akarta elérni. A szigeten életét vesztő 69 fiatal családtagjai a merénylet óta először a tömeggyilkosság helyszínén emlékeztek elhunyt szeretteikre. (pr)

hírTV

Címkék: oslo

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 07. 07:46, szombat | Külföld

Újabb települést foglaltak el az oroszok Donyeck környékén

Elfoglalta az orosz hadsereg a donyecki régióban található Zsuravka települést - közölte az orosz védelmi minisztérium pénteken.

2024. Szeptember 05. 07:30, csütörtök | Külföld

NAÜ: instabil a helyzet a zaporizzsjai atomerőműnél

2024. Szeptember 05. 07:28, csütörtök | Külföld

Egy diák nyitott tüzet társaira egy Georgia állambeli középiskolánál, négy ember halt meg

Egy diák nyitott tüzet társaira és tanáraira egy Georgia állambeli középiskolánál szerdán, a lövöldözésben négyen meghaltak, legkevesebb kilenc ember megsebesült - közölték a hatóságok.

2024. Szeptember 03. 07:51, kedd | Külföld

Vlagyimir Putyin: az orosz hadsereg jelentősen előretört a Donyec-medencében

Jelentős előretörést ért el a Donyec-medencében az orosz hadsereg, dacára a Kurszk megye elleni ukrán támadásnak