Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. Szeptember 24. 07:21, szombat | Belföld
Forrás: OrintPress

Munkalehetőséget kell teremteni a fogyatékkal élőknek

Munkalehetőséget kell teremteni a fogyatékkal élőknek

Az egész társadalom érdeke, hogy a megváltozott munkaképességű emberek újra munkába tudjanak állni – jelentette ki Soltész Miklós, szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár Szegeden.

Ahol együttműködési megállapodást írt alá a Szegedi Tudományegyetem és a megváltozott munkaképességű emberek egyik legnagyobb hazai foglalkoztatója, a Szegedi SZEFO Zrt – olvasható a kormány honlapján.

Az államtitkár elmondta, lehetőséget kell teremteni, hogy a fogyatékkal élő emberek ne otthon bezárkózva, hanem munkahelyen, a többi ember között élhessenek. Az aláírt megállapodás azért nagyszerű - folytatta -, mert két világszínvonalú szervezet találkozásából született. Soltész Miklós kiemelte, hogy a SZEFO Zrt. munkatársai megérdemlik a törődést és a segítséget, aminek eredményeként remélhetőleg néhány éven belül új telephelyre költözhetnek.

Az együttműködés keretében – az egyetem kutatói által irányított rehabilitációt követően – az állami tulajdonú vállalat munkaterápiás lehetőséget biztosít a megváltozott munkaképességű emberek számára, és az adott munkakört ellátni képes munkavállalókat a cég a jövőben is foglalkoztatná. A SZEFO Zrt. támogatása egyúttal hosszútávon biztosítja a rehabilitációval foglalkozó szakemberek utánpótlását is.

A megállapodás célja, hogy az agyvérzés következményeként korlátozott beszédképességgel – afáziás betegséggel – élő emberek segítséget kapjanak beszéd- és kommunikációs képességük rehabilitációjához, és ezzel sokuk számára ismét megnyílhasson az út a munka világába. Az erről szóló megállapodást Prof. Szabó Gábor rektor, és Kiss Sándor Csaba elnök-vezérigazgató írta alá.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során