Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2020. Március 03. 10:27, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Megszűntek a madárinfluenza miatt elrendelt egyes korlátozások Komárom -Esztergom megyében

Megszűntek a madárinfluenza miatt elrendelt egyes korlátozások Komárom -Esztergom megyében

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn feloldotta a magas patogenitású madárinfluenza miatt elrendelt korlátozásokat Komárom-Esztergom és Hajdú Bihar megyében.

Egyúttal hangsúlyozták, hogy továbbra is fennáll a baromfiak kötelező zártan tartása az ország teljes területén.A Komárom-Esztergom és Hajdú-Bihar megyei korlátozott területek feloldásával - az uniós és hazai jogszabályokban előírt feltételek teljesítése alapján - immár zavartalanul folyhatnak a belföldi és az unióba irányuló szállítások az ország teljes területéről.
Amennyiben újabb esetek nem fordulnak elő, akkor az Állategészségügyi Világszervezet (OIE) szabályai alapján madárinfluenza-mentes státuszát legkorábban 2020. április 30-án nyerheti vissza az ország. A jelenleg teljes importtilalmat alkalmazó ún. harmadik országokba leghamarabb ekkor indulhatnak újra a szállítmányok. A közlemény szerint az országos főállatorvos és az állategészségügyi hatóság folyamatosan egyeztet az ilyen kereskedelmi partnerországok hatóságaival annak érdekében, hogy mielőbb feloldják korlátozásaikat.
A vándormadarak vonulása miatt a vírus továbbra is veszélyt jelent a baromfiállományokra, emiatt továbbra is érvényben marad a baromfik zárt tartásának kötelezettsége. Szintén kötelező a járványvédelmi minimum feltételek teljesítése, azaz a baromfikat zárt helyen kell etetni, itatni, valamint a takarmányt és az almot is zárt helyen kell tárolni - olvasható a Nébih közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:26, péntek | Helyi

LETARTÓZTATTÁK A KIFOSZTÓKAT

Ketten elterelték a sértett figyelmét, harmadik társuk pedig elvette a pénztárcáját és a telefonját. A komáromi rendőrök kihallgatták a gyanúsítottakat.

2024. Március 17. 07:01, vasárnap | Helyi

Gazdit keres

Vakon vágyik minden érintésre és szeretetre a mentett komáromi csodakutyus, Fifi

2024. Március 09. 06:32, szombat | Helyi

Letartóztatták

Nem bírta abbahagyni a lopást, csak a rács állíthatta meg

2024. Március 01. 17:53, péntek | Helyi

Márciusban is rengeteg programmal vár a két Komárom

A két testvérváros eseményekben gazdag februárt tudhat maga mögött. A programkavalkád márciusban is folytatódik a Duna mindkét partján.