Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2013. Augusztus 21. 06:58, szerda | Külföld
Forrás: MTI

Lövöldözés Németországban, három halott

Lövöldözés Németországban, három halott

Lelőtt két embert, ötöt súlyosan megsebesített, majd végzett magával egy férfi kedd este Németországban a Baden-Württemberg tartományban fekvő Dossenheim településen.

A vérfürdő a helyi sporttelep vendéglőjének emeleti különtermében történt, ahol lakógyűlést tartottak. A megbeszélésen a rendőrség közlése szerint "nézeteltérések támadtak", és a gyűlés egyik résztvevőjét kitessékelték a helyiségből. A férfi egy pisztollyal jött vissza, lövöldözni kezdett, majd lement a földszinti étterembe és főbe lőtte magát.
Az egyik sebesült állapota annyira súlyos, hogy mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani. A vérfürdő szemtanúit pszichológusok próbálják nyugtatni, egyelőre nincsenek kihallgatható állapotban - közölte a rendőrség késő este.
A lövöldözés időpontjában a vendéglő nyitott részében nagyjából húszan voltak a SWR regionális közszolgálati televízió beszámolója szerint.
Dossenheim 13 ezer lakosú kisváros, Heidelberg térségében fekszik.

Címkék: németország

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.