Városlista
2024. június 29, szombat - Péter, Pál

Hírek

2018. Szeptember 04. 12:00, kedd | Belföld
Forrás: mti

Kötőhártya-gyulladást is okozhat a parlagfű-allergia

Kötőhártya-gyulladást is okozhat a parlagfű-allergia

Kötőhártya-gyulladást is okozhat a parlagfű-allergia, gyakran az orr- és a hallójáratot is érinti - közölte a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikájának igazgatója az M1 aktuális csatorna műsorában kedden.

Nagy Zoltán Zsolt azt mondta, a kötőhártya-gyulladás oka elsősorban bakteriális vagy vírusos fertőzés, de allergia esetén a túlérzékenységi reakció miatt alakul ki.

Az allergia okozta gyulladást antiallergiás cseppekkel lehet mérsékelni, a tünetek az allergiát kiváltó ok megszűnése után pár nappal elmúlnak - tette hozzá.

A szakértő azt javasolta, az allergiások napközben bő vízzel többször mossák ki a szemüket, hajnalban ne nyissanak ablakot, a légkondicionálókat pedig tisztítsák rendszeresen. Erős allergia esetén érdemes tablettát felíratni, de azt még a tünetek jelentkezése előtt el kell kezdeni szedni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 28. 10:05, péntek | Belföld

4 millió 749 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,3 százalék

2024 májusában a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest 36 ezerrel, 4 millió 749 ezer főre nőtt.

2024. Június 28. 07:35, péntek | Belföld

Lázár János: a geszti Tisza-kastély felújítása egy korszak restaurációját jelenti

A geszti Tisza-kastély felújítása nemcsak helyreállításról szól, hanem egy korszak restaurációjáról is - hangsúlyozta az építési és közlekedési miniszter csütörtökön a Békés vármegyei Geszten.

2024. Június 28. 07:21, péntek | Belföld

Letették az új vecsési hadiipari üzem alapkövét

Páncéltörő gránátvetők csövét fogják gyártani az üzemben.