Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Január 15. 05:00, kedd | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Jégálom Bécs főterén

Jégálom Bécs főterén

Gőzerővel zajlanak az osztrák főváros legnagyobb téli sportrendezvényének az előkészületei. A 18. alkalommal megrendezett Bécsi Jégálom több mint 7.000 négyzetméternyi jégfelülettel, bio- és regionális ételekkel és még jobb szolgáltatásokkal várja január 25-től a korcsolyázás szerelmeseit.

Hamarosan ismét képeskönyvbe illő mesevilág várja a Városháza előtti téren a Bécs-turistákat: itt rendezik meg ugyanis az osztrák főváros legnagyobb sportrendezvényét, a Bécsi Jégálmot (Wiener Eistraum). „Idén nagykorú lesz a Bécsi Jégálom, és nagyon büszke vagyok arra, hogy ami egy 1.800 négyzetméteres korcsolyapályával kezdődött, az mára egyike Európa legnagyobb mobil műjégpályáinak, és 18 éves sikertörténetre tekinthet vissza” – magyarázza Christian Oxonitsch városi tanácsnok.

A Christkindlmarkt helyén felállított jégparadicsomban két korcsolyapályán és egy 750 méteres Álomösvényen élvezhetik a sportos városlátogatók az egyedülálló hangulatot, amelyet a fények, színek és ízek tesznek teljessé. Az összesen 7.000 négyzetméternyi, speciálisan megvilágított jégfelület mellett ugyanis hat gasztronómiai stand és egy hütte várja a látogatókat többek között bio punccsal, forralt borral, császármorzsával és bio-rablóhússal.

A Jégálom újdonsága, hogy idén a szolgáltatásra helyezik a hangsúlyt: több mint 1.200 pár előmelegített korcsolyacipő, 500 zárható szekrény, több ülőhely és átalakított kassza-terület segíti a látogatók gyorsabb kiszolgálását. A legfiatalabbakat ingyen kétélű jégkorcsolya és bukósisak várja, a kezdők pedig külön pályán gyakorolhatnak, amelyet esténként a curlingezők vesznek birtokba. A pályákat interneten lehet lefoglalni, fizetni bankkártyával és mobiltelefonnal is lehet.

Természetesen a környezetvédelem terén is újítottak. Idén először a Jégálmon is visszaváltható poharakat és bögréket használnak, és a teljes világítást LED-ekkel oldották meg. A Bécsi Jégálom 2013. január 25. és március 10. között várja a korcsolyázás szerelmeseit. Tavaly 570 ezren siklottak a Városháza előtti jégpályákon.

Címkék: bécs, szórakozás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése