Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. December 23. 10:04, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Januárban több oltási akció is lesz

Januárban több oltási akció is lesz

A koronavírus elleni eddigi oltási akciók sikerére és az omikron vírusvariáns magyarországi megjelenésére tekintettel januárban több oltási akció lesz a kórházi oltópontokon és a járási székhelyek szakrendelőiben

- olvasható a koronavirus.gov.hu-n szerdán megjelent közleményben.

A kormányzati oldalra feltöltött videóban György István államtitkár, az országos oltási munkacsoport vezetője elmondta: úgy készülnek, hogy az év első hónapjában minden csütörtök és péntek délután, valamint szombaton lesznek akciónapok, amelyeken előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval lehet majd kérni az oltást.

A koronavirus.gov.hu részletezte: január 6-7-én 14-18 óra között, január 8-án 10-18 óra között, 13-14-én 14-18 óra között, január 15-én 10-18 óra között, január 20-21-én 14-18 óra között, január 22-én 10-18 óra között, január 27-28-én 14-18 óra között, valamint január 29-én 10-18 óra között lesz akciónap.

A kormányzati portálon azt írták, a háziorvosok is folytatják az oltást a rendelési időben, s őket emellett arra kérik, hogy legalább egy januári péntek délután és szombaton is oltsanak előzetes bejelentkezés nélkül. Ha a háziorvos vállalja, akkor természetesen nemcsak egy, hanem akár négy alkalommal is tarthat oltási akciót - olvasható az oldalon.

Mint írták, a háziorvosok számára az országos tisztifőorvos hivatalosan is elrendeli az oltási akciónapokat, így a szombati napokra külön térítésre jogosultak.

"A polgármestereket is kérni fogjuk, hogy saját településükön segítsék az oltási akció sikerét, elsősorban a lakosság tájékoztatásával, ha szükséges, az oltakozók oltóhelyekre történő szállításával" - mondta a videóban György István.

Az országos oltási munkacsoport végzi az előkészületeket és véglegesíti a terveket. A további tudnivalókról külön tájékoztatást adnak - olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben