Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. November 21. 13:55, hétfő | Belföld

Ilyen nincs, de mégis van: Lopott rollerrel ment kerékpárt lopni

Ilyen nincs, de mégis van: Lopott rollerrel ment kerékpárt lopni

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban állított bíróság elé egy büntetett előéletű 44 éves férfit, aki most októberben három kerékpárt és egy elektromos rollert lopott el Újbudán.

A bíróság a férfit 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, az ügyészség azonban súlyosításért fellebbezett.

A vád szerint a vádlott 2022. október 8-án, nappal, egy XI. kerületi bevásárlóközpont kijáratánál lévő kerékpár tárolóból eltulajdonított egy 80.000 forint értékű biciklit. A férfi egy nála lévő szerszámmal vágta le a lakatot, majd elhajtott a helyszínről a lopott kerékpárral, amit később 50.000 forintért értékesített.

A férfi 2022. október 19-én ugyanennek a bevásárlóközpontnak a kerékpár tárolójából - szintén a zár levágásával - egy másik, mintegy 120.000 Ft értékű kerékpárt is eltulajdonított.

A vádlott két nappal később, 2022. október 21-én a Kelenföldi pályaudvarnál lévő egyik kerékpár tárolóból egy 200.000 forint értékű elektromos rollert lopott el az előbbiekhez hasonló módon, a biztonsági zár eltávolításával. Közvetlenül ezután, az eltulajdonított rollerrel egy Fehérvári úti tárolóhoz hajtott, és innen is lopott egy biciklit, majd úgy távozott a helyszínről, hogy a frissen lopott kerékpárra ült, a rollert pedig a hátán vitte tovább.

A terhelt elfogásakor az utóbbi két kerékpár, illetve az elektromos roller is megkerült, így azokat a rendőrök lefoglalták, majd a sértettek részére kiadták.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé. A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján a Budai Központi Kerületi Bíróság a férfit váddal egyezően, 4 rendbeli lopás bűntette miatt bűnösnek mondta ki, és ezért őt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte. A vádlott az elkövetések idején négy korábbi, különböző ügyekben kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt állt, ezért a bíróság ezeknek a végrehajtását is elrendelte.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosításért, hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása érdekében fellebbezett.

Címkék: lopás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.