Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Május 01. 16:01, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Esély van a nyári belföldi rekordforgalomra

Esély van a nyári belföldi rekordforgalomra

Hétről hétre nő az előfoglalások száma a vidéki szálláshelyeken, a nyári hónapokra már havonta csaknem egymillió vendégéjszakát lekötöttek, a legtöbbet, 1,1 milliót júliusra

- nyilatkozott a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a Magyar Nemzetnek.

Guller Zoltán a lap szombati számában megjelent interjúban kifejtette, az adatok alapján a Balaton-térség szálláshelyei a legnépszerűbbek, őket követi a Mátra-Bükk, Debrecen és térsége, illetve Budapest környéke.

Úgy fogalmazott, a Balaton a nyári hónapokban megtelt, nincs szüksége reklámra, de a fejlesztések nem maradnak el. "Támogatjuk az elektromos hajózás elterjedését, több szálloda épül, számos strand megújul, és jövő tavasszal új kompot állítunk forgalomba" - mondta a turisztikai ügynökség vezetője, majd aláhozta, a cél, hogy a Balaton és környéke "európai, környezetbarát" üdülőhellyé váljon.

Guller Zoltán kitért arra is, hogy a külföldiek elmaradása miatt Budapest helyzete még kevésbé lesz kedvező. Szerinte ezen segíthet, ha a magyar utazók a fővárosra is lehetséges úti célként tekintenek.

Megjegyezte továbbá, hogy az ügynökség nemzetközi kampányokat is indít, hogy már a határok megnyitása előtt Magyarországgal tervezzenek a külföldi utazók.

"Úton vagyunk a normális élet felé" - jelentette ki az MTÜ vezérigazgatója. Emlékeztetett, a beoltottak száma átlépte a négymilliót, ezért szombattól a védettségi igazolvánnyal újra elérhetők a szolgáltatások és országszerte nyitnak a szálláshelyek, a fürdők, az éttermek belső terei.

Magyarország a többi uniós tagállamhoz képest csaknem kétszeres sebességgel halad a koronavírus elleni oltások beadásával, így a harmadik járványhullám miatt november óta veszteglő turizmus szereplői a teraszok nyitása után megkezdhetik az újraindulást - közölte.

Guller Zoltán hangsúlyozta, "most a valódi segítséget az indulás jelenti, mert ha vendég van, minden van".

Címkék: nyár, nyaralás, turizmus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.