Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. Május 14. 09:04, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítélték a Hitler születésnapját ünneplő szolnoki huszonéveseket

Elítélték a Hitler születésnapját ünneplő szolnoki huszonéveseket

A Szolnoki Járásbíróság első fokon pénzbüntetésre, illetve közérdekű munkára ítélte a tavaly áprilisban Hitler születésnapját ünneplő szolnoki huszonéveseket, az ítélet nem jogerős.

A járásbíróság az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: a vádlottakat, akik mindketten beismerték a bűncselekmény elkövetését, önkényuralmi jelkép társtettesként elkövetett használata miatt ítélték el.

A két, büntetlen előéletű, szélsőségesen nacionalista eszméket valló huszonéves fiatalember - hogy nyilvánosan megemlékezzen Adolf Hitler születésnapjáról - 2021. április 18-án a szolnoki Tiszavirág hídra, majd április 20-án a Pozsonyi úti aluljáró belváros felőli bejárata fölé egy-egy molinót helyezett ki. Ezekre a diktátortól származó idézetet és jól felismerhetően horogkeresztrészletet festettek.

A Szolnoki Járásbíróság a fiatalabb, alig 20 éves vádlottat 200 ezer forint pénzbüntetésre, míg 24 éves társát - aki tettét azzal súlyosbította, hogy a második molinó kihelyezésének napján a buszon és egy forgalmas áruházban horogkeresztet, halálfejet és SS-jelvényeket viselt a felsőruházatán - 300 óra közérdekű munkára ítélte.

Mivel az ügyészség mindkét vádlottnál súlyosításért fellebbezett, az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódik.

Címkék: ítélet, hitler, náci, Szolnok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során