Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Február 01. 10:57, kedd | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elfogták a németországi kettős rendőrgyilkosság gyanúsítottjait

Elfogták a németországi kettős rendőrgyilkosság gyanúsítottjait

Elfogtak két gyanúsítottat a Németországban hétfő hajnalban történt kettős rendőrgyilkosság ügyében.

A nyilvános körözéssel keresett Andreas Johannes Schmittet a bűncselekmény helyszínétől nagyjából 35 kilométerre fekvő Sulzbachban találták meg késő délután. Elfogása fegyverhasználat nélkül sikerült - jelentette a Südwestrundfunk regionális közszolgálati médiatársaság.

A 38 éves férfire kora délután adtak ki körözést, nevét és fényképét is nyilvánosságra hozták, kézre kerítéséhez a lakosság segítségét kérték.

Elfogása után őrizetbe vettek egy másik férfit is, ugyancsak Sulzbachban - jelentette a Bild című lap.

A két sikeres művelet után nem állítják le a rendőrségi helikopterekkel, kutyákkal és különleges egységek bevetésével folytatott hajtóvadászatot, mert mert nem zárható ki, hogy vannak még bűntársaik.

A Bild szerint azért terelődött Andreas Johannes Schmittre a gyanú, mert a nevére kiállított iratokat találtak a rendőrgyilkosság helyszínén. Schmitt vadhúskereskedést és pékséget üzemeltet a helyszíntől mintegy 50 kilométerre fekvő Neunkirchenben. A másik gyanúsítottról csak annyit tudni, hogy 32 éves.

Az eddigi adatok szerint hajnali 4 óra 20 perc körül forgalomellenőrzés közben halálos lövést kapott két rendőr, akik rutin járőrszolgálatot teljesítettek az ország nyugati részén fekvő Rajna-vidék-Pfalz tartományban, a Kaiserslautern melletti Kusel járásban. A 24 éves rendőrnő és 29 éves kollégája a helyszínen életét vesztette, de még tudták jelenteni rádión, hogy lövöldözés történt.

Az áldozatok civil autóval járőröztek, de egyenruhát viseltek. A 22-es számú járási úton Mayweilerhof és Ulmet település térségében megállítottak egy gyanús járművet. Első rádióüzenetükben bejelentették, hogy egy vad tetemére bukkantak a csomagtartóban, ezért alaposabb ellenőrzést kezdenek. A második - és utolsó - rádióüzenet egy segélykiáltás volt. "Lőnek ránk!" - mondta az egyik rendőr, mielőtt megszakadt a rádiókapcsolat.

A helyszínre erősítést küldtek, de a bajba jutott kollégákon már nem lehetett segíteni. A Bild című lap információi szerint a 24 éves áldozat - aki még a gyakornoki idejét töltötte - már halott volt, amikor az erősítés megérkezett, 29 éves társa röviddel később halt meg.

A nőnek nem volt esélye védekezni, ezt jelzi, hogy a fegyvere még a tokjában volt, amikor megtalálták. Fejlövéssel végeztek vele.

Idősebb kollégájának még sikerült elővennie szolgálati fegyverét. Kiürítette a teljes tárat, de végül őt is lelőtték.

A négymillió lakosú Rajna-vidék-Pfalzban a kuseli esettel együtt 16 rendőrt öltek meg szolgálat közben a második világháború óta. Az eset országszerte megdöbbenést keltett. Rajna-vidék-Pfalzban a gyász jeleként félárbocra eresztették a zászlót valamennyi közintézménynél, és gyászszalagot tűztek ki a rendőrautókra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.