Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2013. Július 04. 17:53, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Devizahitelek - MSZP: a gyenge forint okozza a problémát

Devizahitelek - MSZP: a gyenge forint okozza a problémát

Az MSZP szerint az Orbán-kormány nem tudta megoldani a devizahitelesek problémáit, sőt a forintárfolyam gyengítésével tovább rontott a helyzetükön - mondta Józsa István csütörtökön újságíróknak.

A szocialista frakcióvezető-helyettes azután nyilatkozott, hogy a Kúria csütörtökön ítéletet hirdetett abban a felülvizsgálati eljárásban, amelyben egy devizahiteles OTP Bank ellen indított ügyét tárgyalta. A döntés szerint a vitatott devizahitel-szerződés érvényes.
Az MSZP-s képviselő az ítéletet nem kommentálta, azt mondta: a devizahitelesek gondjain a forint erősödése segítene, az, ha az adósok ismét a hitelfelvételkori árfolyamon törleszthetnének, a kormány azonban három éve a forint "gyengítésével van elfoglalva".
Józsa István hozzátette: az Orbán-kormány már nem fog tudni változtatni ezen, gyökeres gazdaságpolitikai fordulatra van szükség.

Címkék: Devizahitelek, kúria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 03. 08:13, szerda | Belföld

Megtalálták a Tiszában elmerült három ember holttestét

Megtalálták a Tisza tokaji szakaszán elmerült három ember holttestét - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden délután.

2024. Július 03. 08:12, szerda | Belföld

Meteorológia: az ötödik legmelegebb június volt az idei

Az idei június középhőmérséklete országos átlagban 21,6 Celsius-fok volt, amely 1,8 fokkal haladja meg az 1991-2020 közötti évek átlagát, ezzel az ötödik legmelegebb június lett 1901 óta

2024. Július 02. 08:17, kedd | Belföld

Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Kijevben

Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat