Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2024. Március 22. 08:02, péntek | Bulvár
Forrás: MTI

Cannes - A fesztiválon lesz az új Mad Max-film világpremierje

Cannes - A fesztiválon lesz az új Mad Max-film világpremierje

A májusi cannes-i filmfesztiválon tartják a Furiosa: Történet a Mad Maxből című akciófilm világpremierjét

- jelentették be csütörtökön a szervezők, kilenc évvel azután, hogy a posztapokaliptikus sorozat negyedik részét, a Mad Max - A harag útja című alkotást a világ egyik legjelentősebb filmes találkozóján mutatták be.

George Miller rendező alkotását május 15-én mutatják be a cannes-i fesztiválpalotában Anja Taylor-Joy, Chris Hemsworth és Tom Burke színészek részvételével. A filmet, amely május 23-én kerül a magyar mozikba, versenyen kívül mutatják be Cannes-ban.

A Furiosa: Történet a Mad Maxből című film a 2015-ben bemutatott Mad Max - A harag útja című produkció előzményfilmjeként készült. Anya Taylor-Joy, aki nagy sikert aratott A vezércsel című Netflix-sorozat főszereplőjeként, a filmben a fiatal Furiosát alakítja, akit A harag útjában Charlize Theron játszott. "Az előzményfilmnek az ötlete már több mint tíz éve ott motoszkált a fejemben" - idézte George Millert a cannes-i fesztivál közleménye. "Nagyon örülök, hogy visszatérhetek a cannes-i fesztiválra Anya, Chris és Tom társaságában, hogy bemutassuk a Furiosa: Történet a Mad Maxből című filmet. Nincs is jobb hely a Croisette-nél, hogy a világ minden tájáról érkező közönséggel együtt felfedezzük ezt a filmet" - mondta az ausztrál rendező.

George Miller rendezésében 1979-ben mutatták be Mel Gibson főszereplésével az első Mad Max-filmet. Azóta három folytatás készült a produkcióhoz.

Az ausztrál filmes 2016-ban a fesztivál hivatalos versenyprogramja zsűrijének elnöke volt.

A 77. cannes-i fesztivált május 14. és 25. között rendezik meg, a hivatalos programba meghívott alkotások listáját április 11-én párizsi sajtótájékoztatójukon hozzák nyilvánosságra a szervezők.

Címkék: Cannes, film, mad max

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.